RETNINGSLINJER, FORBEREDELSE & SPØRGESKEMA

Vi gennemgår her, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med et retræteophold hos os – nemlig:

1 ) Retningslinjer
2 ) Hvad du skal forberede
3 ) Det spørgeskema, du skal udfylde

Du kan ikke deltage i et retræteophold hos os, hvis du ikke har forberedt dig samt læst, underskrevet og udfyldt henholdsvis retningslinjer og vores spørgeskema.

RETNINGSLINJER

For at alle kan være trygge før, under og efter retrætet, har vi vores retningslinjer, der skal overholdes.

Læs venligst dokumentet grundigt igennem. Vores retningslinjer skal underskrives, når du ankommer til retrætet i forbindelse med, at vi gennemgår indholdet.

FORBEREDELSE

I ugerne og dagene op til en ceremoni med ayahuasca og junglemedicin forbereder du krop og sind ved at udelade at indtage bestemte typer medicin, kost og drikke. Det har også en gavnlig virkning at undgå voldsom påvirkning fra musik og film. Nogle påvirkninger er det et krav, at du ikke udsætter dig for. Det gælder især bestemte typer medicin og stoffer.

En række fødevarer bør du ikke indtage, og endelig er der påvirkninger og sammenhænge, som du med fordel ikke skal udsætte dig selv i dagene op til ceremonien. I det følgende beskriver vi områderne emne for emne, og vi kommer med anvisninger på graden af vigtighed.

Vi har en meget veludstyret ceremonibygning med alt hvad du behøver der. Fx. er der redt op til dig på din plads i ceremonisalen med dyner, flere puder og håndvævet tæppe fra Peru og bakke med alt hvad du skal bruge i ceremonien.

Medbring blot en række personlige ting:

Ceremonitøj i den farve, som du tænker vil understøtte din intention.
En genstand til det fælles alter som symboliserer din intention.
Afslappet tøj og godt overtøj.
Indendørs- og udendørs fodtøj.
Et sæt skiftetøj som du har i en pose med navn på.
Håndklæde og toiletgrej.
NB. Sengelinned medbringes på Ugeretræter til dobbeltmadras i glampingteltene.

MEDICIN & REKREATIVE STOFFER

Den absolut vigtigste forberedelse er, at du i mindst to uger inden ceremonien ikke indtager nogen former for antidepressive midler.

Det skyldes, at der i ayahuasca er stoffer, der hæmmer kroppens enzymer monoamino-oxidaser, forkortet MAO, i at nedbryde den DMT, som også er i ayahuasca. Det betyder, at ayahuascaens MAO-hæmmere også hindrer stofferne i de antidepressive midler i at blive nedbrudt.

Ej heller er lægemidler til behandling af søvnløshed, ADD/ ADHD, blodtryksmedicin, forkølelse eller hoste samt antiallergi, antiinflammatoriske midler forenelige med indtagelse af ayahuasca.

Disse samt statiner, opioider, amfetamin, medicin mod kvalme, astmaspray og rekreative stoffer (kokain, ecstasy, hash m.m.) må du heller ikke indtage de sidste 2 uge inden en ceremoni.

Vi har tilknyttet en privatpraktiserende læge samt en speciallæge i psykiatri, så er vi det mindste i tvivl om noget medicin, tjekker vi op med dem.

Vi er et center, der sætter sikkerheden meget højt samt ærlighed, så vi kan tage vare på hinanden.

Det er meget vigtigt, at du er helt ærlig overfor dig selv og os, hvad du indtager at medicin og/eller stoffer!

Ellers kan det få meget alvorlige følger for dit helbred og for os som facilitatorer! 

KOST

I mindst en uge inden en ceremoni bør du leve på en ren og udrensende diæt.

Vi anbefaler, at du lever af følgende:

 • Friske og rene råvarer (grønsager, frugt, linser, bønner, kerner, nødder, ris, bulgur, quinoa etc.)
 • Mad lavet fra bunden
 • Frisk fisk & fjerkræ
 • Groft brød gerne med kerner
 • Drik urtete og rigeligt med vand (uden koffein)

Vi anbefaler, at du minimere forbruget af:

 • Koffeinholdige drikke
 • Mejeriprodukter
 • Raffineret sukker
 • Sodavand og andet vand med brus
 • Olie og salt i madlavningen
 • Svinekød

Vi anbefaler, du undgår følgende:

 • Alkohol
 • Modnet kød (typisk oksekød)
 • Soja
 • Frugt og grøntsager med brune pletter, hvor bakterierne har haft adgang
 • Slik & chips
 • Dåsefisk
 • Præfabrikeret madvarer

VORES KOMMENTAR TIL RESTRIKTIONERNE

I skal lægge mærke til formuleringerne “Vi anbefaler …”. Følger I anbefalingerne får I den optimale forberedelse. Prøv at vende betragtningen om, så I fokuserer på fantastiske i alt det som vil være optimalt; mad uden kunstige tilsætningsstoffer. Det er ikke mange mennesker forundt at spise rene sunde råvarer.

Ayahuasca har en meget intelligent sjæl, som går i dialog med jeres eget indre. Hvis I har brug for en ceremoni, der kan føles hård, bliver den sandsynligvis hård, hvad enten I har gjort de optimale forberedelser eller ej. Omvendt skulle de ikke undre mig om I kan få en smuk ceremoni ,selv om I har drukket et glas vin dagen før I kommer.

Men tilbage til anbefalingerne; Hvis I holder jer til rene råvarer og minimalt kød er der størst sandsynlighed for, at I bedst muligt kan mærke og høre kroppens og sjælens signaler.

Husk; I bestemmer selv, I er selv herrer over jeres liv. Det er ikke os der bestemmer, hvad I må og ikke må. Vi kommer med anbefalinger.

Vi anbefaler også, at I i løbet af retrætet “kun” spiser den kost og drikke vi serverer. Men igen; I bestemmer selv, om I har et lager lakrids eller ostemadder med. Det betyder så bare, at I måske lægger et filter på de signaler, som I modtager fra jeres indre.

Det eneste som et totalt no-go, er alkohol, andre stoffer og antidepressiv medicin.

ENERGETISK FORBEREDELSE

Ayahuascaen åbner op til viden og minder, som ligger dybt i dit sind og din krop. Den åbner op til den dybeste sandhed om dig selv, og den åbner op til den kollektive intelligens. Hvis du træder ind i ceremonirummet direkte fra et hektisk liv, sammenhænge med voldsomme negative energier og / eller misbrug af sociale medier, film, musik m.m. kan meddelelserne fra underbevidstheden sandsynligvis ikke trænge igennem lagene af larm. Det kan også være at ayahuascaen – husk at det er en intelligent plante – beslutter sig for at komme med en kraft, der er stærkere end det, som du har udsat dig selv for. Derfor:

 • Sørg for at få rigelig med hvile i dagene op til ceremonien
 • Undgå tv og film med vold
 • Gå ture i naturen, hvor de bevidst lytter til lydene omkring dig
 • Sid i stilhed en times tid hver dag og fokuser på din krop
Grøn hængekøje opsat mellem træerne på en solrig dag, hvor træernes blade skaber et spil mellem sol og skygge.
En af vores hængekøjer i træerne

Både til vores ceremonier med jungledrik i Danmark og til vores retræter i Peru er det et krav, at du udfylder spørgeskema og efterfølgende opnår godkendelse til at deltage. Skriv så meget du har lyst til. Felterne har ingen begrænsninger.

  SPØRGESKEMA - SKAL UDFYLDES


  Vi har en tidligere speciallæge i psykiatri og overlæge i Region Sjælland tilknyttet. Han læser de spørgeskemaer, hvor vi er den mindste i tvivl om en potentiel deltager skal afvises. Han deltager også i nogle af samtalerne med potentielle deltagere. Vedkommende er endvidere uddannet psykoterapeut.

  Din Adresse: