RETRÆTEFORLØB

SÅDAN FORLØBER CEREMONIER OG RETRÆTER

Retræterne starter med en præsentation af alle deltager, hvorfor er du her og hvad er din intention? Jeg fortæller om min baggrund for og erfaring i at være facilitator. Herefter får du en grundig introduktion til ayahuasca caapi. Både i historiske, kulturelle og psykoterapeutiske sammenhæng. Alle spørgsmål og eventuel bekymringer bliver trygt besvaret. Ceremonien starter  mellem kl. 11-15 alt efter hvilket retræte, du er tilmeldt.

Vi begynder med bevægelse til musik, så du bliver groundet godt ned i kroppen, og derefter en guidet meditation i Pumarummet, for at fokusere din og gruppens energi. Derefter bliver du kaldt ned i Slangesalen. Her bliver du renset med den rensende duft fra “aqua florida” og med det opbyggende brændende “palo santo træ”. Herefter går du til din plads i ceremonirummet, som jeg har udvalgt. Jeg fortæller historierne bag de ceremonieller genstande i rummet.

Din intention

Hver deltager fortæller sin intention med ceremonien og stiller sin genstand på det fælles alter. Lyses slukkes og kun levende lys på de to altere er tændt. Der er toilet lige ved ceremonisalen.

Indtagelse af ayahuasca caapi eller junglethe og eventuel rapé

Så er tiden kommet til på skift at modtage og drikke din ayahuasca caapi eller junglethe. Jeg har i introduktionen talt om, hvor stor en dosis du tror du gerne vil have, og jeg mærker intuitivt sammen med dig nu i situationen, hvad der er den rette mængde. Når alle har drukket, bliver du siddende for enden af madrassen og jeg kommer rundt og tilbyder en RAPÉ. Du sidder – lægger dig herefter med blindfold, mens jeg begynder at synge og spille rituelle sange for dig og jer. Herefter kører elektroniske shamanistisk, sydamerikanske og nordiske healende sange og musik i mindst 5 timer afvekslet af levende trommen og raslen samt sange på lyssprog, engelsk og spansk. Musikken og sangene vibrere stærkt ind i dine celler, ind i ayahuascavæsken ja ind i hele dit energifelt – du forsvinder ind i din indre rejse sammen med musikken.

Efter første time af ceremonien med ayahuasca caapi eller junglethe

Du vil blive tilbudt ayahuasca caapi eller junglethe igen ved din madras efter godt en time, hvis du ikke har mærket nogen eller ikke nok effekt. Efter to timer tilbydes du igen, evt. tilbydes du 3. gang alt efter om og hvornår du har kastet op. Herefter er du på din egen indre rejse, hvor du er mere eller mindre til stede i rummet mentalt. Måske kaster du op, oftest i starten og skal på toilettet med tynd afføring. Vi er der til at tømme spande, en støttende hånd mm. Vi forsøger så vidt mulig at undgå samtale, da det får dig op i dagsbevidstheden. Det kan være en flugt, at ville tale for ikke at mærke det svære, du måske skal igennem.

Omkring 5 timer inde i ceremonien med ayahuasca caapi eller junglethe

Efter cirka 5 timer skruer jeg lidt ned for musikken og tilbyder frugt, der bliver serveret i individuelle skåle ved dit leje. Måske er det lige hvad du trænger til, måske rejser du stadig. Lidt tid efter bliver der serveret the, brød, hummus, frisk peberfrugt mm i Pumarummet, hvis du er klar til det. Her må der gerne deles og snakkes. Vi lytter nærværende, hvis du har behov for at fortælle om dine oplevelser og eventuelle indsigter til os eller de andre rejsende. Du kan tage frisk luft på balkonen og her nyde ceremoniel tobak i form af MAPACHO, som er til fri afbenyttelse.

Tid til at forsøge at sove

Måske er du ikke færdig med din rejse og mærker, du skal ned og ligge igen på din madras og synke ind i musikken igen. Måske ønsker du at tage din madras op i Pumarummet eller sove i Kondorreden. Ofte kan det være svært at sove, måske dukker der mange drømme op. Der sover altid en facilitator i ceremonibygningen, så du kan få fat på os om nødvendigt. Næste morgen mødes vi til en god morgenmad og dybdegående integrationsarbejde.

SÅDAN FUNGERER VORES DYBDEGÅENDE OG EFFEKTIVE INTEGRATIONSARBEJDE

Som erfarende, organiske psykoterapeuter ved vi, at din oplevelse i ceremonien med ayahuasca caapi eller junglethe, har meget større effekt på dit hverdagsliv, hvis du bliver mødt og får din oplevelse åbnet, bearbejdet og integreret med god tid til dig dagen efter ceremonien. Vi ønsker kun at afholde og facilitere ceremonier med ayahuasca caapi eller junglethe, når de efterfølges af dybdegående, terapeutisk (gruppe)dynamisk integrationsarbejde – det er der tingene åbenbares og heales på et brugbart plan til glæde i dit hverdagsliv.

Du vil trygt kunne give dig hen til en proces, hvor den lille gruppes kærlige medindlevende energi vil støtte dig. Vi står oftest med enslydende eksistentielle udfordringer, hvorfor alle sjæle i rummet vil sætte turbo på din integrationsproces.

Vi bruger forskellige værktøjer i integrationsarbejdet

Vi bruger flere forskellige værktøjer ud over samtalen, meget ofte kropsligt gruppedynamisk. Vi arbejder med at turde se andre i øjnene, mens din indsigt og healing sker. Vi starter alle integrationsforløbet med en kort tegneopgave med den modsatte hånd, hvor der kommer bearbejdning op fra dit ubevidste fra rejsen. Det bruger vi som en tredje part til at udfolde din oplevelse med. Specielt mænd, der aldrig har rørt et tegnekridt i 35 år, får sig oftest en åbenbaring her. Der vil ofte være tryg kærlig støttende berøring fx. på ryggen. Vi benytter ind i mellem 2. salen Kondorreden i integrationen, hvor der er en glasplade, man kan stå på samt udsigt 8 km. væk fra glasdøre, der kan åbnes. Der vil være mindst 45 min. fokus og arbejde til den enkelte deltagere, Og længere tid ved færre deltagere. Læs en deltagers oplevelse af det virksomme integrationsarbejde HER

Alt efter hvilket retræte du har valgt, vil der også indgå nærværs-vandring i naturen, yoga, aroma-æterisk-olie-terapi, meditationer m.m.

I stueetagen foregår ceremonierne på vores retræter med ayahuasca caapi eller junglethe
I stueetagen foregår ceremonierne på vores retræter med ayahuasca caapi eller junglethe
I stueetagen har vi levende lys for at opnå den bedst mulige stemning under vores ceremonier på vores retræter med ayahuasca caapi og junglethe
I stueetagen har vi levende lys for at opnå den bedst mulige stemning under vores ceremonier på vores retræter med ayahuasca caapi og junglethe
I stueetagen har vi levende lys og alter for at opnå den bedst mulige stemning under vores ceremonier på vores retræter med ayahuasca caapi og junglethe
I stueetagen har vi levende lys og alter for at opnå den bedst mulige stemning under vores ceremonier på vores retræter med ayahuasca caapi og junglethe